2022. október 6., csütörtök, Brúnó, Renáta napja

Címke: hadgyakorlat

108 cikk 1/11 oldal

Gigantikus arab hadgyakorlat Egyiptomban

Több arab ország katonái gyűltek össze Egyiptomban a szombaton kezdődő Arabok pajzsa elnevezésű hadgyakorlatra – közölte az egyiptomi hadsereg szóvivője.

Monstre hadgyakorlattal válaszol a NATO

A NATO gyakorlatára orosz megfigyelőket is beengedtek, miután Moszkva több alkalommal agresszívnak bélyegezte a csapatmozgást.

Hadgyakorlat miatt vannak csapatmozgások Kárpátalján

Ukrajna egész területére, így Kárpátaljára is kiterjedő parancsnoki törzsgyakorlatot tartanak szeptember 25. és 29. között Kozák szabadság – 2018 fedőnéven az ukrán fegyveres erők egységei.

Oroszország tovább fejleszti fegyveres erőit

Oroszország tovább fogja fejleszteni fegyveres erőit nemzeti érdekeinek védelmében – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön, miután megtekintette a Vosztok-2018 hadgyakorlat „legaktívabb” szakaszát a bajkálontúli Cugol gyakorlótéren.

Hadgyakorlattal üzen Moszkva a világnak

Védelmi jellegű és nem más ország ellen irányul a 297 ezer katona részvételével megtartandó Vosztok–2018 hadgyakorlat – jelentette ki nemrég Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök.

Felelőtlenséggel vádolja Kínát Trump

Két és fél hónappal a történelminek nevezett amerikai–észak-koreai csúcstalálkozó után úgy tűnik, még mindig nem sikerült áttörést elérni a feszültség csökkentése érdekében a Koreai-félszigeten.
108 cikk 1/11 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.