2024. május 23., csütörtök, Dezső napja

Címke: háborúk

19 cikk 1/2 oldal

Amerikai külügyminiszter: Trump új liberális világrendet épít

Az amerikai demokrácia hagyományainak alapján Donald Trump amerikai elnök új liberális világrendet épít, amely megakadályozza a háborúkat és nagyobb jólétet teremt – jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter Brüsszelben, a kétnapos NATO külügyminiszteri tanácskozást megelőzően kedden.

Európa puskaporos hordója állig fel van fegyverkezve

A délkelet-európai országokban, Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Montenegróban, Macedóniában és Szerbiában átlagban 30 fegyver jut száz lakosra, ami 15 százalékkal van a világátlag felett – közölte a NIN című szerb hetilap legfrissebb számában a kézifegyverek elterjedését kutató belgrádi központ összesítésére hivatkozva.

Katonasírok Hódmezővásárhelyen

Abban biztosak lehetünk, hogy egy magyar fiatalnak hazája függetlenségéért és szabadságáért mindig meg kell harcolnia – fogalmazott Lázár János.

Újabb vízözön fenyeget

Alig van valóban komoly dialógus a közös jövő megteremtésére. Pár évtized, s a föld tragédiája bekövetkezik, mint annak idején a Titanicé.

Magyar kollégák Capa nyomában

Robert Capa öt háborúból tudósító fotográfiáiból nyílt kiállítás Ljubljanában, a Cankarjev Domban.

Éhínséget hoznak a hatalmi harcok

Az okok pedig mindig ugyanazok: az állandó háborúskodások és az egyébként is nagyon gyenge termés azt eredményezi, hogy az emberek szinte folyamatosan az éhínség szélén tengődnek.
19 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.