2024. május 22., szerda, Júlia, Rita napja

Címke: gyülekezési törvény

16 cikk 1/2 oldal

Életbe lép az új gyülekezési törvény

A törvény szerint gyűlésnek azt kell tekinteni, amikor legalább két ember részvételével közügyben véleménynyilvánítás céljából nyilvános összejövetelt tartanak.

Évek óta nem került elő a vízágyú

Szó sincs arról, hogy bárkit is el akarnának hallgattatni, de a közös ügyek demokratikus megvitatásába nem tartozhat bele egyesek lejáratása, megalázása saját családjuk és lakókörnyezetük előtt.

Új gyülekezési törvényt fogadhat el a parlament

A kormány új jogszabállyal váltaná fel az 1989 óta hatályos gyülekezési törvényt, és számos ponton módosítaná a magánélet védeleméről szóló jogszabályokat.

A lengyel elnök aláírta a vitatott új gyülekezési törvényt

Andrzej Duda lengyel államfő szombaton aláírta az ellenzék, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) és a lengyel legfelsőbb bíróság által is vitatott gyülekezési törvényt, amelyet korábban az elnök előzetes normakontrollra elküldött az alkotmánybíróságnak is – jelentette be az elnök szóvivője.

A lengyel alkotmánybíróság alkotmányosnak találta az új gyülekezési törvényt

Alkotmányosnak találta csütörtökön a lengyel alkotmánybíróság az ellenzék, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) és a lengyel legfelsőbb bíróság által is vitatott gyülekezési törvényt, amelyet Andrzej Duda államfő küldött el előzetes normakontrollra a taláros testületnek.

A lengyel államfő normakontrollt kért a gyülekezési törvényről

Andrzej Duda lengyel államfő nem írta alá, hanem előzetes normakontrollt kérve az alkotmánybírósághoz továbbította az ellenzék által is vitatott, a parlament által december közepén elfogadott gyülekezési törvényt – közölte csütörtökön az államfői hivatal szóvivője.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.