2024. július 22., hétfő, Magdolna napja

Címke: gyógyszeripar

29 cikk 1/3 oldal

Stratégiai ágazat a gyógyszeripar

A gyógyszeripar Magyarországon közvetlenül 14 ezer embernek ad munkát, közvetve pedig 34 ezer családnak nyújt megélhetést az ágazat.

Tovább bővült a Béres Gyógyszergyár Szolnokon

A magyar gazdaság Orbán Viktor miniszterelnök szerint akkor lesz biztonságban, ha a magyar vállalatok és vállalkozások súlya az országban meghaladja majd a nemzetközi vállalatokét.

Fekete pálya

Negyedszázadon át irányította és vitte sikerre a Richter Gyógyszergyárat Bogsch Erik. A kőbányai központ az elmúlt évtizedekben kisebb városrésszé nőtt. A gyár számára a második családja.

Hatszázmilliós támogatás hepatitiszszűrésre

Az állam hatszázmillió forinttal támogatja jövőre a hepatitis C-vírusfertőzés egyik kiemelt rizikócsoportjának, az egészségügyi dolgozóknak a szűrését és gyógyítását.

Befújás

A francia piacon lévő vény nélkül kapható gyógyszereknek mintegy a felét betiltanák a szakértők. A teszten megbukott gyógyszerek egy része Magyarországon is népszerű.

Nőtt a Richter nyeresége a harmadik negyedévben

Az elemzői várakozásoknál jobban nőtt a Richter Gedeon Nyrt. profitja a harmadik negyedévben, a társaság 16,4 milliárd forint konszolidált nettó nyereséget ért el, ami 14,4 százalékkal meghaladja a múlt év azonos időszakit.
29 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.