2024. április 16., kedd, Csongor napja

Címke: gyermekvállalás

92 cikk 1/10 oldal

Orbán Viktor: Hazánk ütésálló lett

Számtalan példa bizonyítja a magyar miniszterelnök szerint, hogy a nyugati demokráciák elfáradtak, az életerő pedig Kelet-Közép-Európában van.

Családpolitika, népesedéspolitika

Vannak olyanok, akik hangot adnak azon meggyőződésüknek, hogy a jólét magával hozza a családokban a gyermekvállalási kedvet. Ezt a hipotézist semmi sem támasztja alá.

Senkinek nem sérül a szabadsága!

A kormánypolitika senkinek a szabadságát nem sérti a tekintetben, hogy mennyi gyermeket akar. Csupán bátorít a többre.

A demográfiai tél fogságában

Legalább próbáljunk meg a gyermekeinkre egy magyar Magyarországot hagyni, ahol otthon lehetnek. „Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.”

Egyensúly

A gyermekvállalás kérdésében egyébként pontosan tetten érhető a magyar belpolitika szereplőinek eltérő hozzáállása a világ történéseihez.

Fidesz: segíteni kell a gyermekvállalást

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára közölte: „mi a gyermekeket nevelő családok támogatásában látjuk Európa jövőjét, nem a bevándorlásban”. 

Családalapú gazdaság és társadalom

Ha nem sikerül feltámasztani a hagyományos erényeket, legfőképpen gyermekeinknek teszünk rosszat, akik pozitív minta nélkül felnőve, atomjaira eső társadalomban élik magányra ítélt életüket.
92 cikk 1/10 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.