2019. június 18., kedd, Arnold, Levente napja

Címke: gyermek

97 cikk 1/10 oldal

Továbbra sem adható rajzfilmfigura neve a gyermeknek

Póni, Balu, Poppeusz, Szenilla – néhány tavaly elutasított utónév. Sokan még mindig a mesefilmekből ismert figurák nevét születendő gyermekeiknek adni, ám a Magyar Tudományos Akadémia szakbizottsága továbbra sem engedélyezi azt, hogy egyesek tönkretegyék gyermekeiket a nem átgondolt névadással. Az adható nevek közül nyolc éve a Bence, a Máté és a Levente a legnépszerűbb fiúnév Magyarországon, míg a lányoknál töretlen a Hanna, az Anna és a Jázmin név népszerűsége – derül ki a Belügyminisztérium statisztikáiból.

A baloldal soha nem a gyermekes családok mellé állt

Czunyiné Bertalan Judit: az egy- és kétgyermekesek családi adókedvezményének elvételével kezdték, eltörölték a hároméves gyedet, elvették az otthonteremtési támogatásokat.

Magas részvétellel zárult a konzultáció

A kormány 2010 óta számos döntést hozott a családok megerősítése érdekében, és 2019-ben már 2000 milliárd forint jut családtámogatásra, ami a 2010-es összeg duplája.

Vádat emeltek egy gyermekét elhanyagoló anya ellen

Vádat emelt egy gyermekét súlyosan elhanyagoló, italozó, csavargó anya ellen kiskorú veszélyeztetése miatt az Esztergomi Járási Ügyészség – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség pénteken.

Gyakorlati képzés segíti az apákat

Nagygyörgy Miklós szerint a kettesben töltött alkalmak hosszú távon megalapozhatják vagy újraépíthetik a szülő és gyermeke közti kapcsolatot.

Nébih: gyermektálkát vontak ki a forgalomból

Gyermekeknek szánt tálkát vontak ki a forgalomból, mert melamin kioldódást mért a Magyarországon is kapható kínai bambusz tálkából a német hatóság – közölte honlapján szerdán a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A Fidesznek a gyermekek az elsők

Az Országgyűlés 2010 óta sorra hozza a gyermekvállalást és -nevelést támogató döntéseket, viszont az ellenzék nem állt a családos emberek mellé, nem támogatták a gyermekvállalást.
97 cikk 1/10 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.