2023. december 2., szombat, Melinda, Vivienn napja

Címke: gyásznap

14 cikk 1/2 oldal

A forradalom mártírjaira emlékezünk szombaton

Megemlékezésekkel, gyertyagyújtással, emlékkoncerttel tiszteleg a kormány az 1956-os forradalom és szabadságharc mártírjai előtt a november 4-i gyásznapon, szombaton.

Perényi Zsigmond szobránál emlékeztek meg Kárpátalján

Kárpátalja magyarsága hagyományosan Nagyszőlősön, báró Perényi Zsigmondnak, Ugocsa vármegye mártírhalált halt főispánjának a szobránál tartotta központi megemlékezését az 1848-49-es forradalom és szabadságharc vértanúiról.

Batthyány mellénye

Minden magyar számára ez a legfájóbb október hatodika. Aradon a tábornokok, Pesten az első felelős miniszterelnök végezte be életét 1849-ben ezen a napon.

Mexikói földrengés – Háromnapos nemzeti gyászt rendelt el az elnök

Legalább 225 halottja van az előző napi mexikói földrengésnek – írta szerda késő délután Twitter-profilján Luis Felipe Puente, a mexikói polgári védelem vezetője. Enrique Pena Nieto mexikói elnök háromnapos nemzeti gyászt rendelt el az áldozatok emlékére.

Az afgán kormány nemzeti gyásznapot hirdetett

Az afgán kormány nemzeti gyásznapot hirdetett vasárnapra a Balh tartománybeli Mazari-Sarif közelében található katonai támaszpont elleni támadás több mint 150 áldozatának emlékére.

Emlékezés és gyász 1956 kapcsán

A hősök tiszteletében egyet kell érteniük a magyaroknak akkor is, ha sok másban vitáik is lehetnek egymással – mondta Balog Zoltán.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.