2023. február 8., szerda, Aranka napja

Címke: gyarmatosítás

11 cikk 1/2 oldal

A franciák is eltörölnék a múltjukat

A charlottesville-i kiprovokált felfordulás terjed, mint a középkori pestis: ősszel már aláírásokat gyűjtöttek Párizsban Jean-Baptiste Colbert államférfi emléke ellen.

Emmanuel Macron: vitathatatlanok az európai gyarmatosítás bűnei

Az európai gyarmatosítás bűnei vitathatatlanok – jelentette ki kedden Emmanuel Macron francia elnök az Burkina Fasóban. A francia-afrikai kapcsolatok megújítást célzó látogatást francia katonák elleni támadás előzte meg, sőt az elnök munkatársait szállító egyik gépkocsit is megdobálták kővel.

Gyarmatosítás és dzsihád

Bűntudatkeltés és pszichológiai hadviselés zajlik Európa iszlamizációjáért. A szerző – aki a terület tudományos kutatója – írásában rámutat a muszlim világból áradó gyűlölet valódi okaira.

Jegy a paradicsomba

Miért Franciaországot érik a sorozatos terrortámadások? Az integráció teljes csődjéről beszélhetünk, esetleg a gyarmatosító múlt bugyraiba kell leszállnunk?

475 éve ölték meg az inkák meghódítóját

Négyszázhetvenöt éve, 1541. június 26-án gyilkolták meg limai palotájában saját társai Francisco Pizarrót, az Inka Birodalom meghódítóját.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.