2024. május 25., szombat, Orbán napja

Címke: Gulág

73 cikk 1/8 oldal

Szolzsenyicin, az orosz hazafi

Lelki megtisztuláson ment át, ateistából istenhívő, kommunistából orosz hazafi lett belőle, és emiatt tovább folytatódott a kálváriája. Fő témája a gulág lett.

Nyolcszázezer embert hurcoltak el a gulágra

Az Országgyűlés 2012. május 21-én nyilvánította november 25-ét a Szovjet­unióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapjának.

Hazatérés

Mi ugyan megkötöttük a béke­szerződéseket, de az elhurcoltakra és hadifoglyokra vonatkozó adatokat csak részben kaphattuk meg. Mostanáig számunkra is lezáratlan volt a háború.

Emberdaráló

Kazahsztán nem Európa, de nem is igazán Ázsia. A kettő között van valahol, gondolkodásban, kultúrában, gazdaságban. Talán az a legjobb, ha megmarad kazahnak.

Törvényes tolvajok

Az EU egyes államai azt fontolgatják, hogy a területükön megjelenő grúz bűnözők miatt vissza kellene vonni a grúzoktól a vízummentes utazás lehetőségét.

A nép ügyvédje

Simonyi Imre emlékezete szerint három igaz ember élt a két világháború közötti Gyulán: Apor báró, Blanár doktor és Erdődi Lajos.
73 cikk 1/8 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.