2024. június 17., hétfő, Laura, Alida napja

Címke: guatemala

33 cikk 1/4 oldal

Ezreket evakuáltak az ismét kitörő guatemalai Fuego vulkán környékéről

Ismét kitört a Fuego (tűz) nevű vulkán Guatemalában, a tűzhányó környékén lévő településekről nagyjából négyezer embert evakuáltak, s ezrek menekültek biztonságos helyre – közölte hétfőn a közép-amerikai ország katasztrófavédelmi hatósága és a Prensa Libre című helyi hírlap.

Honduras és Guatemala fékezné az USA-ba irányuló kivándorlást

Megállapodott Juan Orlando Hernández hondurasi és Jimmy Morales guatemalai elnök, hogy nekilátnak az állampolgáraikat kivándorlásra késztető okok felszámolásának, és büntetőjogi felelősségre vonják az Egyesült Államok felé tartó menekültkaravánok támogatóit.

Belépett Guatemalába a hondurasi kivándorlók karavánja

Közel háromezer, az Egyesült Államok felé tartó hondurasi kivándorló lépett be Guatemalába hétfőn, miután a guatemalai rohamrendőrök szemtanúk szerint csak rövid ideig tartóztatták fel őket a határon.

Hondurasi kivándorlók egy karavánja kilépésre készül a guatemalai határon

A szegénység elől menekülők százai csatlakoztak a hét végén hondurasi kivándorlók egy karavánjához a guatemalai határnál, hogy elkeseredett kísérletet tegyenek az átlépésre, és egy új élet reményében megpróbáljanak eljutni az Egyesült Államokba – számolt be róla vasárnap a migránsokat segítő egyik önkéntes.

Több százan tüntetettek Guatemalában a korrupcióval gyanúsított elnök ellen

Több száz földműves és maja őslakos torlaszolt el egy főútvonalat Guatemala nyugati részén hétfőn, és így tiltakoztak az ellen, hogy Jimmy Morales elnök akadályozza az ENSZ által támogatott korrupcióellenes bizottság munkáját. A bizottság az elnököt is korrupcióval gyanúsítja.
33 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.