2020. január 22., szerda, Vince, Artúr napja

Címke: Guantánamo

20 cikk 1/2 oldal

Dzsihadista jelölteket Szíriába közvetítő hálózatot lepleztek le

Őrizetbe vettek hat francia személyt Párizsban és a dél-franciaországi Bordeaux-ban, akiket azzal gyanúsítanak, hogy dzsihadista harcokra jelentkezőknek segítettek eljutni Szíriába – erősítették meg kedden a BFM francia hírtelevízió értesülését rendőrségi források.

Átmeneti elnök

Barack Obama történelmet írt: ő volt az Egyesült Államok első színes bőrű elnöke, mégpedig két négyéves megbízatáson keresztül.

Guantánamo továbbra is nyitva

A fogolytábort még a terror elleni háború hajnalán hozták létre a szervezkedő iszlamista terroristák számára.

Obama Guantánamón is betart Trumpnak

Obama elnök figyelmen kívül hagyja utódja, Donald Trump elutasító álláspontját a Guantánamón őrzött foglyok áttelepítéséről, és várhatóan további rabokat küldenek más országokba.

Az Egyesült Arab Emírségekbe szállítottak Guantánamóról 15 foglyot

Az Egyesült Arab Emírségekbe szállítottak hétfőn 15 foglyot Guantánamóról, ami az eddigi legnagyobb létszámú csoportos szabadon engedés a kubai területen lévő amerikai börtöntáborból Barack Obama elnöksége alatt – jelentette be a washingtoni védelmi minisztérium.

Szerbiába vittek két guantanamói foglyot

Első alkalommal szállítottak két guantánamói foglyot Szerbiába, így már csak 76-an tartózkodnak a Kuba területén lévő amerikai fogolytáborban – közölte a washingtoni védelmi minisztérium hétfőn.

Guantanamóból vett át egy foglyot Olaszország

Egy jemeni férfit helyeznek át a Guantánamóban működő amerikai fogolytáborból egy olaszországi börtönbe – jelentette be hétfőn az olasz külügyminisztérium.
20 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.