2023. december 1., péntek, Elza napja

Címke: Grúzia

70 cikk 1/7 oldal

Tíz év után is félelmet kelt a grúziai háború

Grúzia mellett több ország, köztük NATO-tagállamok is úgy vélik, az éppen tíz esztendeje, 2008. augusztus 7-én kirobbant fegyveres konfliktus csak előjáték volt Moszkva területszerzési ambícióihoz.

Börtönbüntetésre ítélték távollétében Szaakasvilit

A tbiliszi városi bíróság hat év börtönre ítélte távollétében Miheil Szaakasvili volt georgiai (másik itthon elterjed nevén Grúzia) elnököt Valerij Gelasvili egykori ellenzéki képviselő 2005-ös bántalmazásának ügyében - jelentette csütörtökön a georgiai közszolgálati televízió.

Lemondott Giorgi Kvirikasvili

Bejelentette lemondását Giorgi Kvirikasvili georgiai (grúziai) miniszterelnök szerdán rendkívüli sajtótájékoztatóján.

Törvényes tolvajok

Az EU egyes államai azt fontolgatják, hogy a területükön megjelenő grúz bűnözők miatt vissza kellene vonni a grúzoktól a vízummentes utazás lehetőségét.

Hollandia kész befogadni Miheil Szaakasvilit

Hollandia kész befogadni Miheil Szaakasvili volt odesszai kormányzót és egykori georgiai (grúz) elnököt, ha úgy dönt, hogy elhagyja Ukrajnát – jelentette be pénteken a holland külügyminiszter azon értesülései alapján, miszerint Szaakasvili holland felesége miatt a nyugat-európai országba való emigrálást fontolgatja.
70 cikk 1/7 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.