2024. április 16., kedd, Csongor napja

Címke: gripen

33 cikk 1/4 oldal

Riasztani kellett a honvédség Gripenjeit

A Törökországból Szlovákiába tartó kisrepülőgép a repülési tervtől nem tért el. A kisrepülő vizuális azonosítása után a kapcsolat helyreállt.

Fizethet, aki riasztja a Gripeneket

A jövőben a légtérsértő, magukat gondatlanságból nem azonosító repülőgépek üzemeltetői fizethetik a Magyar Honvédség készenléti Gripen géppárjának bevetési költségeinek egy részét.

Riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit

Egy Boeing 763 típusú amerikai repülőgép 19 óra 50 perckor lépett be Magyarország légterébe. A repülőgép nem vette fel a kapcsolatot a polgári irányítással.

Svéd–magyar tárgyalás a Gripen-flotta jövőjéről

A hazánk és Svédország számára egy­aránt kihívásokat jelentő biztonsági helyzetről egyeztetett kedden Simicskó István magyar és Peter Hultqvist svéd védelmi miniszter – közölte a magyar tárcavezető közös sajtótájékoztatójukon.

Havonta riasztják a Gripeneket

A Gripeneknek komoly szerepük van a terrorelhárításban, de együtt kell működniük a NATO más vadászgépeivel is, miközben fel kell készülniük a váratlan helyzetekre. Ezt szolgálta az a hadgyakorlat, amelyet Kecskeméten tartottak a pilótáink a brit agresszor század katonáival és Hawk típusú vadászgépeivel. Minden hónapban legalább egyszer rendkívüli esemény miatt riadóztatják a magyar vadászgépeket.

HM: riasztották a Gripeneket

Egy Boeing-típusú személyszállító repülőgép miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit vasárnap kora délután – tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-t.

Horvátország tizenkét vadászrepülőgép vásárlását tervezi

Horvátország tizenkét vadászrepülőgép vásárlását tervezi, a védelmi minisztérium öt országtól, Svédországtól, Görögországtól, Izraeltől, az Egyesült Államoktól és Dél-Koreától kért végleges ajánlatot – írta a Jutarnji List című horvát napilap pénteken.
33 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.