2024. július 24., szerda, Kinga, Kincső napja

Címke: grafika

16 cikk 1/2 oldal

Három grafikai pályázat anyagaiból nyílik kiállítás Budapesten

Három grafikai pályázat és kiállítás találkozik először egy helyen a magyarországi tervezőgrafikai szakma egyik legrangosabb rendezvénysorozata, a 11. Graphifest keretében a budapesti Teslában – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázatot hirdetett a Diákhitel Központ

Idén is meghirdeti festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázatát a Diákhitel Központ. A KÉPZŐ elnevezésű pályázat idei témája a „Szerep-modell” kérdése – azaz milyen szerepeket vállal egy ember az élete során, milyen elvárásoknak kell megfelelnie egy fiatalnak, ha karriert épít, vagy ha családot alapít.

A Ráncigtáltos és a bús lovag konoksága

Vetró András kézdivásárhelyi szobrászművész és grafikus munkái láthatók a leányfalui Faluházban. Művei miatt érdemes elzarándokolni Leányfalura.

A művész, aki megelőzte Picassót

Állítólag Picassóhoz kötődik a kijelentés, miszerint „ha két grafikus neve marad fenn az utókornak a XX. századból, a másik én leszek, ha csak egy, az Szalay Lajos lesz”.

Vágjuk rövidre a hárpiák karmait!

Páratlan humor, humanista módra: Meller Péter (1923–2008) antikizáló grafikáiból árad a fölényes műveltség és az ezzel ritkán párosuló dévaj, incselkedő modor.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.