2023. február 1., szerda, Ignác napja

Címke: Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet

8 cikk 1/1 oldal

Tizennyolc éves a gyermekszívközpont

Mérföldkő volt a gyermekszív-transzplantációs program 2007-es elindítása, majd a gyerekkori műszívkezelés lehetőségének biztosítása.

A kórházigazgató szerint Székely László szívsebész a felelős a betege halálért

Székely László szívsebész a felelős a betege halálért – jelentette ki az ECHO TV Napi aktuális című műsorában Andréka Péter, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet főigazgatója. Szerinte a főorvos rosszul mérte fel az elhunyt férfi állapotát. Kovács Attila országos tiszti főorvos a műsorban közölte: a beteg elhalálozásának körülményeit feltáró vizsgálat kiderítette, hogy eltűnt a beteg dokumentációja, ezért kikerült az egészségügyi rendszer látóköréből, amely végül a férfi halálához vezetett.

Szétválik a magán- és az állami egészségügy

Kidolgozta a magán- és az állami ellátás szétválasztását célzó első javaslatokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma – erről Kásler Miklós beszélt a Magyar Időknek adott interjúban.

Szívsebészügy: cáfol a hatósági vizsgálat

Semmilyen összefüggés nincs a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetből (GOKI) elbocsátott szívsebész és az 55 éves pásztói férfi halála között.

Két orvosi eset

Aki embertársa szülését ellésnek nevezi, aki embertársai fejének anyjukba szakadásáról írogat büszkén, aki más halálán örvendezik és mások örökre elaltatásáról ír, az beteg pszichopata.

Véget ért a fejlesztés

Élesítésre kész az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér – közölte tegnap az Állami Egészségügyi Ellátó Központ. Jövőre indul a „pilot” üzemmód.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.