2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja

Címke: Golán-fennsík

10 cikk 1/1 oldal

A Golán-fennsíkot lőtték rakétákkal Szíriából

A mintegy 20 lövedékből néhányat lelőtt a légvédelem, és a többi sem oltott ki életet a jelentések szerint. Az anyagi kár korlátozott, az izraeli erők viszonozták a támadást.

Izrael ismét szíriai állásokra mért csapást

Izrael ismét csapást mért a szíriai kormányerők egyik állására miután szíriai területről ismét gránátok csapódtak be a Golán-fennsík izraeli ellenőrzés alatt álló részén – tudatta szombaton az izraeli hadsereg.

Négy dzsihadistával végzett az izraeli hadsereg a Golán-fennsíkon

Az izraeli hadsereg megölte vasárnap az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet négy feltételezett tagját, akik előzőleg a Golán-fennsík szíriai ellenőrzés alatt álló részéről gépfegyverekkel és aknagránátokkal támadtak a zsidó állam katonáira – közölte az izraeli katonai szóvivő.

Ingatag tűzszünet Szíriában

Egyedül a külső nyomás tartja életben a fegyvernyugvást Szíriában, így a harcok akár már a közeljövőben kiújulhatnak.

Szíriáról tárgyalt Moszkvában Netanjahu

Az orosz és az izraeli hadvezetés közötti koordinációs mechanizmus és a Golán-fennsík hovatartozása is szóba került a kétoldalú találkozón.

Az USA csalódott Netanjahuban

Barack Obama mandátumának lejártával egyre élesebb a különbség Washington és Jeruzsálem álláspontja között.

Netanjahu: Izrael soha nem fog kivonulni a Golán-fennsíkról

Izrael soha nem fog kivonulni a Golán-fennsíkról, és a Szíriával határos, stratégiai jelentőségű térség „örökre” a zsidó állam kezén marad – jelentette ki vasárnap Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a fennsíkon tartott, ünnepélyes kormányülésen.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.