2024. április 25., csütörtök, Márk napja

Címke: globalizmus

17 cikk 1/2 oldal

A globális önfelszámolás kezdete

A globalizációra nem a globalizmus a válasz, amely felforgatja az emberi létmód több ezer éves természetes rendjét és globális diktatúrát teremt.

Nyugat-Európa alkonya és hajnala

Oswald Spengler már a húszas években észlelte, hogy egy olyan folyamat indult el, amelynek során a pénz kerül az állam és a politika fölé.

Európai zsákutcák

A globalizmus térnyerésének alapja a remény. Az emberek vágya egy olyan társadalmi formáció iránt, amely életükben a meglévőknél is újabb, több lehetőséget biztosít.

A globalizmus összerántja a régiót

Éppen ezért törekednek a visegrádi országok az Európai Unió megreformálására, hogy mindenekelőtt a nemzetek uniójaként lehessen rá tekinteni.

Az arisztotelészi erények nyomában

Ezek az emberek gyökeresen másként gondolkodnak nemzetről, Európáról, migrációról, Nyugat-Európa és Közép-Európa viszonyáról, a világról és a globa­lizációról, mint ahogyan mi.

Védelmükbe vették a globalizációt a G20-csoport pénzügyminiszterei

A populizmus világméretű terjedésével és a Donald Trump vezette amerikai kormány nacionalista törekvéseivel szemben a G20-as csoport pénzügyminiszterei és jegybanki elnökei védelmükbe vették a szabadkereskedelem terjesztését és a nemzetközi kapcsolatok szorosabbra fűzését célzó törekvéseiket kétnapos washingtoni tanácskozásuk pénteki zárónapján.

Litvánia keserű leckéje

Roppant tanulságos, ha például egy Litvániában tanító amerikai tudós szemüvegén át nézzük meg, mi minden történt az elmúlt negyed században abban a kicsi országban.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.