2024. április 15., hétfő, Anasztázia, Tas napja

Címke: globális felmelegedés

76 cikk 1/8 oldal

Három perccel éjfél előtt

Az emberi civilizáció végnapjai ugyanúgy foglalkoztatják a tudósokat, mint a sci-fi írókat és a hollywoodi filmeseket. Valóban közel a vég?

Melegebbé és szárazabbá válik Svájc a globális felmelegedés miatt

A globális felmelegedés hatására melegebbé és szárazabbá válik Svájc a jövőben, kevesebb hó fog esni a területén és hevesebb esőzések fogják sújtani – figyelmeztetnek legfrissebb tanulmányukban a Zürichi Műszaki Egyetem (ETH Zürich) szakemberei, akik szerint az éghajlatváltozás mérséklésével ugyanakkor jelentősen enyhíthetőek a felsorolt változások.

Áder János: idén nyáron szinte felforrt a bolygó

A természeti katasztrófák súlyos társadalmi konfliktusokhoz is vezetnek, hiszen az emberek elmenekülnek azokról a területekről, ahol nem biztosítottak a megélhetés feltételei.

Kockázati tényező a hőstressz

Összefüggés lehet a globális felmelegedés és az öngyilkosságok számának növekedése között. A melegebb éghajlat miatt 2050-re a mostaninál több tízezerrel nőhet az öngyilkosságok száma.
76 cikk 1/8 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.