2022. január 19., szerda, Sára, Marió napja

Címke: GKI

51 cikk 1/6 oldal

A GKI 4,5 százalékra emelte idei GDP-előrejelzését

A harmadik negyedévi 4,8 százalékos, az EU-ban az egyik leggyorsabb növekedés után, más előrejelzőkhöz hasonlóan a GKI is emelte – 4,2-ről 4,5 százalékra – idei GDP-előrejelzését, ugyanakkor 2019-re fenntartja 3,2 százalékos várakozását – közölte a GKI az MTI-vel.

Egyre nő a szakadék az árakban

Több mint tíz százalékkal volt magasabb a használt lakások átlagára az idei második negyedévben mint 2017 azonos időszakában – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal friss lakáspiaci elemzéséből.

Kéthavi csökkenés után októberben emelkedett a GKI konjunktúraindexe

Októberben a júliusi történelmi csúcsát követő augusztus-szeptemberi esés után kissé emelkedett a GKI konjunktúraindexe, az emelkedés az üzleti várakozások javulásának köszönhető, a fogyasztói bizalmi index viszont némileg csökkent – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel.

Egyre népszerűbbek a belföldi úti célok

Ahogy a korábbi években, idén is a vízpartok vonzzák leginkább a családokat, ahová a gyermekkel utazók többsége autó­val, az idősebbek és az egyedülállók inkább repülővel jutnak el.

Történelmi csúcsot döntött a GKI konjunktúraindexe

Az üzleti várakozások megközelítették a februári csúcsot és a fogyasztói bizalmi index is rekord közeli, így júniusban ismét történelmi csúcsot döntött a GKI konjunktúraindexe – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel hétfőn.
51 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.