2020. január 22., szerda, Vince, Artúr napja

Címke: GKI Gazdaságkutató Zrt.

7 cikk 1/1 oldal

Az ingatlanpiaci szereplők továbbra is optimisták

A ingatlanpiaci szereplők továbbra is optimisták, derűlátásuk a korábbihoz képest még tovább emelkedett, ez alapján arra lehet számítani, hogy az ingatlanpiaci fellendülés töretlen marad – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb, negyedévente publikált ingatlanpiaci felmérésében.

GKI: idén még nagyon gyors, jövőre érezhetően lassuló növekedés várható

A GKI Gazdaságkutató Zrt. idén legalább 4,2 százalékos növekedésre számít, jövőre pedig csak 3,2 százalék körülire, miközben a legtöbb előrejelző idén még 4-4,5 százalékot prognosztizál, jövőre pedig – a kormány kivételével – már csak 3-3,5 százalékos bővülésre számítanak – közölte a GKI az MTI-vel.

Csúcsára érhetett a magyar gazdaság növekedése

A magyar gazdaság 2017 utolsó és 2018 első negyedévében egyaránt 4,4 százalékkal bővült, ez a régióban a negyedik-ötödik legmagasabb ütem – közölte a GKI Gazdaságkutató.

Az első két hónap adatai élénkülő gazdasági folyamatokat jeleznek

Az első két hónap adatai a tavalyinál élénkebb gazdasági folyamatokat jeleznek, a gazdasági növekedés 2018-ban még megközelítheti a 4 százalékot, az év során azonban főleg az építőiparban és a kiskereskedelemben az egyre magasabb tavalyi bázis miatt lassulás várható - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel.

Történelmi csúcson az üzleti bizalom

Szeptemberben az üzleti szférán belül történelmi csúcsukra kerültek az ipari várakozások, s további emelkedésével újabb historikus tetőpontjára jutott az építőipar bizalmi index.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.