2020. augusztus 6., csütörtök, Berta, Bettina napja

Címke: Gibraltár

22 cikk 1/3 oldal

Brexit – Sikerült megállapodni Gibraltár kérdéséről

Sikerült megállapodni Gibraltár kérdéséről, és így már Spanyolország is kész támogatni az Egyesült Királyság uniós kilépéséről (Brexit) kötendő megállapodást – jelentette be szombaton Madridban Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök.

Madrid megvétózhatja a brexitalkut

Ha nem történnek változások Gibraltárt illetően, Spanyolország nem szavazza meg a brexitalkut – kelt ki magából egy madridi gazdasági fórumon az egyébként EU-párti spanyol miniszterelnök.

Spanyolország jelen formájában nem szavazza meg a Brexit-megállapodást

Spanyolország nem szavazza meg a brit EU-tagság megszűnését (Brexit) szabályozó megállapodás-tervezetet, ha az jelenlegi formájában marad, és nem tisztázzák benne Spanyolország és Gibraltár jövőbeli kapcsolatát – mondta Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök a The Economist című brit gazdasági lap madridi fórumán kedden.

Felelősségtologatás zászlócserével

Gibraltár nem kíván befogadni senkit, viszont mint adózási szempontból kedvező tengeri hatalom, számos hajó szeli a világtengereket gibraltári lobogó alatt.

Spanyol külügyminiszter: Gibraltár nem lesz feltétele a Brexit-megállapodásnak

Spanyolország részéről Gibraltár fennhatóságának visszaszerzése nem lesz feltétele az Európai Unió és az Egyesült Királyság közötti megállapodásnak a Brexitről – mondta Alfonso Dastis, spanyol külügyminiszter az ABC című konzervatív spanyol napilapban megjelent interjújában, vasárnap.

A Szikla majmai

Európa egyik legkomolyabb diplomáciai csatározása folyik Gibraltáron, pedig a Szikla jóval több a brit–spanyol területi ambíciók színhelyénél.
22 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.