2023. április 1., szombat, Hugó napja

Címke: gerillák

21 cikk 1/3 oldal

Gerillák voltak, túravezetők lettek

Dzsungelbéli kirándulásokat és rafting túrákat vezetnek a kolumbiai exgerillák, akik alig két éve tették le a fegyvert. A kormány komoly pénzeket szán a harcosok intergálására.

Idlíb ostromára készülnek

Az ENSZ figyelmeztetett, hogy nyolcszázezer menekültre lehetne számítani, ha a szíriai csapatok támadást intéznek az iszlamista gerillák utolsó végvára ellen.

A béke a kolumbiai választás tétje

Az új elnök feladata lesz a gerillákkal való megegyezés végigvitele és a béke megteremtése a még mindig veszélyesnek tartott vidéki régiókban.

Politikai kihívások előtt állnak a gerillák

A héten politikai párt alakult Kolumbia legnagyobb gerillaszervezetéből. A gerillák politikai részvétele évtizedes háborút zár le, de a béke még gyenge lábakon áll.

Végleg jóváhagyták Kolumbiában a gerillákkal kötött békemegállapodást

Jóváhagyta a kolumbiai törvényhozás szerdán a kormány és a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) nevű szélsőbaloldali gerillaszervezet új, átdolgozott békemegállapodását, és ezzel lezárulhat a latin-amerikai ország ötvenkét éve tartó polgárháborúja.

Kiérdemelte a békedíjat Santos

Fél évszázados konfliktust zárt le csütörtökön Kolumbia, ahol a legnagyobb gerillaszervezet békét kötött a kormánnyal.
21 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.