2023. december 1., péntek, Elza napja

Címke: Gérecz Attila

4 cikk 1/1 oldal

Krucsainé Herter Anikó: a magyar írók mindig a szabadságharcok élvonalában küzdöttek

A magyar írók mindig is ott küzdöttek a szabadságért, függetlenségért vívott harcok élvonalában – emlékeztetett az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára a Magyar Írószövetség székházának udvarán az 1956-os és a Gérecz Attila-emléktábla hétfői megkoszorúzása előtt.

Új tanuszodát adtak át Dunakeszin

A sportlétesítmény a városban és a térségben élő gyerekek úszásoktatását és sportolását fogja biztosítani, névadója a városban született költő, sportoló, '56-os mártír Gérecz Attila.

Medvék az udvaron

A Rackajam koncertjein összeolvad a magyar kultúra és a rock and roll szeretete. Egymás után szólnak Petőfi és Gérecz Attila megzenésített versei, Chuck Berry és a Csíkhágó blues.

Hagyaték a présházban

Gérecz Attila. „Van-e, ki e nevet nem ismeri?” Van. Nagyon sokan. Hajnal Géza író, hidrogeológus az egyike azoknak, akik próbálnak ez ellen tenni.
4 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.