2023. december 7., csütörtök, Ambrus napja

Címke: Gerecse

7 cikk 1/1 oldal

A Gerecsét bemutató látogatóközpont épül Péliföldszentkereszten

A Gerecsét bemutató látogatóközpont alapkövét tette le a Don Bosco Szalézi Társasága a Komárom-Esztergom megyei Péliföldszentkereszten szombaton, az egy év alatt elkészülő beruházásra 215 millió forint uniós támogatást nyertek el.

Virtuális bálna

A Magyar Természettudományi Múzeum gyűjteményeinek jövőjét féltették állásfoglalásukban az akadémikusok a testület májusi ülésén.

Őskrokodil koponya nélkül

A napokban a Magyar Természettudományi Múzeumban jelentették be, hogy a csaknem ötméteres, 180 millió évvel ezelőtt élt őskrokodil egy új fajt képvisel.

Fontos anatómiai információkat hordoz a gerecsei őskrokodil

Fontos anatómiai információkat hordoz a gerecsei őskrokodil - közölte az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Kar Őslényi Tanszékének egyetemi docense az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Márkaélmény

Bár a Vértes, a Gerecse vagy épp a Pilis lábainál már a római korban is készítettek bort, az itteni borászoknak mindent a nulláról kell kitalálniuk, ha ismertté akarják tenni borvidéküket.

585 millió forintos természetvédelmi program indul

A táti szigetek vizes élőhelyeinek helyreállítására, valamint a Gerecse, a Pilis és a Vértes denevérkolóniáinak védelmére összesen 585 millió forintos programot indít Komárom-Esztergom megyében a Duna-Ipoly Nemzeti Park – jelentette be hétfőn esztergomi sajtótájékoztatóján Füri András, a nemzeti park igazgatója.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.