2022. július 3., vasárnap, Kornél, Soma napja

Címke: geotermikus energia

9 cikk 1/1 oldal

Újabb bányászati koncessziós kör nyílt

Szénhidrogén és geotermikus energia kutatására, feltárására és kitermelésére tett közzé a kormány bányászati koncessziós pályázatokat.

Nagy potenciált rejt a geotermikus energia

Ádám József örömtelinek nevezte azt, hogy tavaly ősszel megkezdhette működését a Közép-Európában is egyedülállónak számító turai geotermikus erőmű.

Jobban hasznosítanák a helyi ásványkincseket

A jelenleginél újabb, korszerűbb és hatékonyabb erőművekben folytatódhat a magyarországi szénalapú villamosenergia-termelés, illetve fellendülhet a szénhidrogének kitermelése.

Megrajzolták hazánk geotermikus térképét

A fenntartható energiagazdálkodás egyik pillére Magyarországon a földhő kiaknázása lehet, hiszen hazánk geotermikus adottságai ismerten kiemelkedők.

Szegeden 1,7 milliárd forintból kutatják a geotermikus energia hasznosítását

Szegeden közel 1,7 milliárd forintból kutatja a geotermikus energia hasznosítási lehetőségeit a Hansa-Kontakt Inv. Kft. és a Geotermikus Szolgáltató Kft., a két cég konzorciuma mintegy 980 millió forint vissza nem térítendő magyar és uniós támogatást nyert a fejlesztésre, amely a teljes kutatási összeg 58 százaléka.

Szűk tere maradt a geotermikus távhőnek

A geotermikus energiát hasznosító távhőrendszereket csak szűk kereteken belül lehet bővíteni, mert a lehetőségek nagy részét már kiaknázták a lapunknak nyilatkozó szakértő szerint. A termálvíz visszatáplálására egyelőre több a sikertelen, mint a sikeres kísérlet.

Zöldülő magyar kistelepülések

Újszilvás volt az első olyan magyar település, ahol az önkormányzat hő- és villamosenergia-szükségletének csaknem egészét megújuló energiaforrásokból fedezték.

Támogatásra szorul a helyi hőellátás

150 ezer új munkahely megteremtését, a vidék megerősödését eredményezné annak a tervezetnek a végrehajtása, amelyet nyolc tudományos és szakmai szervezet mutatott be a Magyar Tudományos Akadémián.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.