2024. április 18., csütörtök, Andrea, Lima napja

Címke: generációk

11 cikk 1/2 oldal

Teret nyer a digitális időtöltés karácsonykor

A generációk közötti kapcsolattartást is megkönnyítik az új technológiák. Az ünnep során legalább pár órát szinte mindenki együtt tölt a vele nem együtt élő családtagjaival is.

A hetedik koporsó

A mi tisztünk bebizonyítani, hogy hiába ácsolják újra és újra a koporsóinkat, soha, senkinek nem fog sikerülni. Mert ez egy életre szánt nemzet – minden hősi halálával egyetemben.

A generációs stafétaváltás terhei

Magyarország a 70-es években bevezetett gyessel és gyeddel élen járt a gyermekvállalás elismerésében, ami Európában mintaértékű volt.

A gender tudománytalan barbárság

Még nincs hivatalos döntés róla, mindenesetre felmerült az úgynevezett gender szakok állami finanszírozásának megszüntetése és az állami egyetemeken zajló képzések kivezetése.

Több generációt szólít meg a Petőfi Irodalmi Múzeum Arany-kiállítása

Nem csupán egy generációt és nem is csak egy szűk értelmiségi réteget igyekszik megszólítani a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) hétfőn nyíló Önarckép álarcokban című Arany János kiállítása – mondta el a múzeum főigazgatója az eredeti kéziratok és személyes tárgyak mellett három dimenziós vetítést, zeneboxot és interaktív számítógépes pontokat is felvonultató tárlat sajtóbemutatóján csütörtökön Budapesten.

Nyíltan üzengetnek egymásnak az MSZP-sek

Meglehetős vihart kavart a szocialista pártban Kovács László korábbi elnök nyilatkozata, melyben a jelenlegi pártvezetést bírálta.

A generációs egyensúly

A gyermekeket felnevelő szülők nyugdíj-megtakarítása tehát azáltal nyer fedezetet, hogy a nyugdíjba vonulók helyébe munkába lép gyermekeik generációja.

Mindent apámról

Száraz Miklós György Apám darabokban című nagyszabású regényé­ben családja generációs titkainak a nyomába eredt.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.