2019. június 17., hétfő, Laura, Alida napja

Címke: gdp

779 cikk 1/78 oldal

Kitart a vállalkozói bizalom

A magyar vállalatok sok szempontból kiemelkednek a régióból, máshol, úgy tűnik, már most nagyobb súlyt tulajdonítanak a termelővállalatok az idén jó eséllyel felmerülő kockázatoknak.

Nagy fordulat volt a gazdaságban

Kiugróan jól teljesít jelenleg nemzetközi összevetésben a magyar gazdaság, de nem szabad elkényelmesedni, több olyan tényező is van, amely kihívást jelenthet a gazdasági folyamatokban.

Az idén némileg lassulhat a GDP-bővülés üteme

Folytatódhat a dinamikus gazdasági növekedés Magyarországon az idén, a GDP-bővülés üteme ugyanakkor némileg lassulhat a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) felmérése szerint.

OECD: prosperál a magyar gazdaság

A magyar gazdaság teljesítménye jórészt a lakossági fogyasztás számottevő mértékű reálbér-növekedésére, valamint a vállalati és építőipari beruházások dinamikus növekedésére támaszkodva javul.

Megalapozott a növekedés

A kormányzat szerint stabil alapokon áll a gazdaság, belső okai nem lehetnek az esetleges lassulásnak, ugyanakkor vannak nemzetközi bizonytalanságok, amelyekre fel kell készülni.

Mozgalmas év elé nézünk

Idén a tavalyinál mérsékeltebb növekedésre van kilátás, ugyanakkor a növekedés egyik motorja továbbra is a belső fogyasztás lehet.

Az élre törne Kína nemzetgazdasága

Kína 2025-re a magas jövedelemszintű országok közé emelkedik, és a világ legnagyobb nemzetgazdaságává lép elő 2030-ra – jelentette ki Justin Yifu Lin, a Világbank egykori első alelnöke.
779 cikk 1/78 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.