2024. április 19., péntek, Emma napja

Címke: Gazdasági Versenyhivatal

39 cikk 1/4 oldal

Vizsgálja a GVH az új médiaholdingot

A jövő héten dönt a Gazdasági Versenyhivatal arról, hogy indít-e eljárást az új jobboldali médiaholdinggal kapcsolatban.

Inkább net, mint bunyó

Hemzsegnek a Black Friday címkéktől a boltok. A tíz-húsz százalékos leárazás mellett nem ritka a nyolcvanszázalékos árengedmény sem.

A Csányi-csoport megveheti a Hungerit Zrt.-t

A Gazdasági Versenyhivatal közlése szerint a Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari cég felvásárlása nem jár káros versenyhatásokkal.

Lemondott a Hír Tv elnöke

Fonyó Károly azt követően mondott le, miután a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyta, hogy Simicska Lajos és családja tulajdonában álló üzleti érdekeltségeket Nyerges Zsolt vállalkozó vegye át.

Végrehajtható a Simicska-Nyerges ügylet

A GVH az érintett vállalkozáscsoportok tevékenységei között csak a mezőgazdaságot tekintve azonosított átfedést, de ezt is elenyésző mértékűnek ítélte meg.

Bírság az üdülési joggal trükköző cégeknek

Üdülési joggal rendelkezők megtévesztése miatt a törvényi maximumot elérő összegre, együttesen mintegy 41 millió forintra bírságolt a Gazdasági Versenyhivatal-

Az Appeninn nyeresége az eredménytartalékba kerül

Az ingatlanbefektetéseket kezelő Appeninn Nyrt. pénteken megtartott közgyűlése jóváhagyta, hogy a társaság 131 millió forint adózott nyereségét az eredménytartalékba vezessék át. A társaság 2009-es alapítása óta egyszer fizetett osztalékot, 2017-ben részvényenként 7 forintot.
39 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.