2023. március 23., csütörtök, Emőke napja

Címke: gazdasági válság

33 cikk 1/4 oldal

Állomások

Alig tért magához a tíz évvel ezelőtti, mindent elsöprő pénzügyi válság óta a világgazdaság, sokan újabb viharfelhőket vizionálnak, sőt akadnak, akik egyenesen földindulást jósolnak.

Tíz évvel a válság után

Tíz éve, 2008. szeptember 15-én ment csődbe a Lehman Brothers bankház, beindítva azt a pénzügyi válságot, amely nagyon gyorsan gazdasági, majd társadalmi válságba csapott át.

Az istenek elköltöztek

Nagyot fordult a világ a görög fővárossal az elmúlt 18 évben. Athén 2000-ben nyüzsgő mediterrán város képét mutatta, mára mocskos, kaotikus balkáni csomóponttá vált.

Az IMF szorításába került Argentína

A lapunknak nyilatkozó argentin szakértő szerint a pánik negatív következményei már egyértelműek, az ország búcsút mondhat a két éve tartó növekedési ciklusnak.

Athén lassan kilábal a gazdasági válságból

A megállapodás megnyithatja az utat a friss hitelek előtt, illetve közelebb hozhatja Görögországot ahhoz a célhoz, hogy visszatérhessen működése piaci finanszírozásához.

A választók büntetik a hibás migránspolitikát

A balos pártok egyre több országban kiszorulnak a hatalomból mert képtelenek voltak megfelelően reagálni a 2008-as gazdasági válságra, majd a 2015-ös migrációs krízisre.

Visszapillantóban a devizahitelek

Bevett módszere a politikai baloldalnak a történelemhamisítás. Laza mozdulattal a kormány nyakába varrja,azt a bajt, amit másfél évtizeddel ezelőtt ők szabadítottak a társadalomra.
33 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.