2023. december 2., szombat, Melinda, Vivienn napja

Címke: gazdasági teljesítmény

9 cikk 1/1 oldal

Óriási utat tettünk meg idáig

Orbán Viktor szerint büszkék lehetünk arra a politikai és gazdasági teljesítményre, amely odáig vezetett, hogy Kínában ma már komoly partnernek tekintik hazánkat.

Háttérkép: A magyar rendszerváltás árny- és fényoldala

Ami a magyar rendszerváltás gazdasági teljesítményét illeti, az meglehetősen gyenge volt. Ezt leginkább az egy főre jutó jövedelmekkel lehet szemléltetni. 1996-ban, a Bokros-csomag mélypontja idején az egy keresőre jutó reálbér pontosan annyi volt, mint harminc évvel annak előtte, tehát 1966-ban. Gyakorlatilag egy teljes emberöltő egy hatalmas visszaesésre lett elfecsérelve – hívta fel rá a figyelmet Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász az ECHO TV Háttérkép című műsorának csütörtöki adásában, amelyből újfent kiderül, milyen mérhetetlen nagy károkat okozott a magyar társdalomnak az SZDSZ nevű jelenséghalmaz, ami széttépte a rendszerváltás illúzióját.

A felemelkedés útján járunk

Erősödik a magyar gazdaság, az utóbbi négy évben az ipari növekedés terén élen járt a visegrádi országok között, azonban nem a növekedés önmagában a cél.

OTP: a pozitív gazdasági környezet fenntartható Magyarországon

Az OTP Bankcsoport első félévi jó eredménye annak köszönhető, hogy beértek az akvizíciók, és minden országban kiváló a gazdasági teljesítmény, ahol az OTP jelen van – mondta Bencsik László, a bankcsoport vezérigazgató-helyettese pénteken, a hitelintézet hajnalban közzétett gyorsjelentését ismertetve.

Úton a nyugdíjprémium

A kormány többgenerációs országot épít, és fontosnak tartja azt, hogy a jó gazdasági teljesítményből a nyugdíjasok is tudjanak részesülni.

Háromszor többet kaptunk, mint amennyit befizettünk

Harmadannyit fizettünk be az unió közös kasszájába, mint amennyit támogatás formájában Brüsszeltől visszakaptunk az európai uniós tagság első tíz évében. Bár az Állami Számvevőszék jelentése szerint a fejlesztési források csak korlátozott mértékig segítették az ország gazdasági teljesítményének javulását, a programok munkahelyteremtési hatása felülmúlta a várakozásokat.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.