2024. július 13., szombat, Jenő napja

Címke: gazdálkodók

28 cikk 1/3 oldal

Segítik a szülőföldön maradást

Jól képzett falugazdászok segíthetik a határon túli magyar gazdálkodók boldogulását. A tervek szerint az Agrárminisztérium hamarosan elindíthatja a programot.

Belvíz után esőre vár a vetés

A korán érkezett száraz, nyári idő után a terményeknek nagy szükségük van a csapadékra, a homokos területeken már a talaj középső rétege is kiszáradt.

Megújult portál segítheti a gazdákat

A növényvédelmi portál létjogosultságát és népszerűségét az indulás óta megszületett több mint 37 ezer bejegyzés és az egyre növekvő látogatószám bizonyítja.

Szigorodnak az előírások

Megváltozott feltételek mellett igényelhetik jövőre az éghajlat és a környezet szempontjából előnyös mezőgazdasági gyakorlatok után járó összeget a gazdálkodók.

Pénzhez jutnak a gazdálkodók

A 2016-ban rendelkezésre álló 395 milliárd forint európai uniós keretből április 18-ig 295 milliárd forintot fizetett ki a Magyar Államkincstár.

2018 májusától működhet az egész országra kiterjedő jégkármérséklő rendszer

Várhatóan jövő év májusától működik az egész országra kiterjedő talajgenerátoros jégkármérséklő rendszer, jelenleg ugyanis még csak Baranya, Somogy és Tolna megyében működik ilyen rendszer – közölte a Nemzeti Agárgazdasági Kamara (NAK) elnöke az M1 aktuális csatorna kedd reggeli hírfolyamában.
28 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.