2023. március 29., szerda, Auguszta napja

Címke: gazda

19 cikk 1/2 oldal

Késik a támogatások kifizetése

A gazdálkodók együttműködésén alapuló szerveződései jó ideje várnak az európai uniós forrásból finanszírozott működési támogatások kifizetésére.

A gazdáknak is megéri az öntözés

Több mint egymillió tonnával több terményt takaríthatnának be a gazdák évente, ha mindenhol, ahol arra lehetőség van, öntözéssel biztosítanák a növények vízigényét.

Nébih: a gazdák minél előbb kezdjék el a parlagfű-mentesítést

A hatékony parlagfű-mentesítés érdekében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azt javasolja a földhasználóknak, hogy minél előbb kezdjék el a növényvédőszeres védekezést - közölte a hivatal a honlapján kedden.

Előnyös üzletté vált itthon a diótermesztés

Jó évet zárhattak tavaly a hazai diótermelők. Amellett, hogy az időjárásnak köszönhetően mennyiségben és minőségben is kedvező volt a termés, az árak is nagyot nőttek.

Érkeznek a támogatási pénzek az agráriumba

Már utalja az agrártámogatások előlegeit a Magyar Államkincstár. A kifizetés rendben elindult, a gazdálkodók még ebben az évben számos jogcímen juthatnak forráshoz.
19 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.