2023. február 1., szerda, Ignác napja

Címke: Gál Péter

9 cikk 1/1 oldal

FM: lendületben a magyar szőlő- és borágazat, jelentősen nőtt az export

Lendületben van a magyar szőlő- és borágazat, amit az is alátámaszt, hogy a magyar borexport az első öt hónapban mennyiségben 26, értékben pedig 18 százalékkal haladta meg az előző év hasonló időszakának szintjét – mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten, a 26. Budapest Borfesztivál sajtótájékoztatóján.

A Pálinka országkóstolóra még kéthétig lehet nevezni

Az idei Pálinka országkóstolóra még kéthétig, május 5-ig lehet nevezni, mintákat küldeni – mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Az idén mintegy 2,7 millió hektoliter újbor érlelődhet a pincékben

Az idén mintegy 2,7 millió hektoliter seprős újbor érlelődhet a pincékben a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) előzetes termésbecslése alapján – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára kedden.

Államtitkár: tudatos gazdálkodás és szabályozás kell a borágazatban

A magyarországi borágazatnak tudatos gazdálkodásra és tudatos szabályozásra van szüksége, ez lehet a hosszú távú siker biztosítéka – közölte a Földművelésügyi Minisztérium eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára szerdán Keszthelyen.

A kürtőskalácsot hagyományos különleges termékké kívánják nyilváníttatni az EU-ban

Várhatóan a jövő év első negyedévének végén nyújtja be Magyarország azt a kérelmet, amelyben a kürtőskalácsot hagyományos különleges termékké kívánják nyilváníttatni az Európai Unióban – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Nőttek a szőlőterületek

Kedvező, hogy 2012 után ismét növekedésnek indultak a hazai szőlőterületek, 2013-ban 61 223, míg 2014-ben 63 285 hektáron termesztettek szőlőt – ismertette a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára egy szekszárdi borászati konferencián.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.