2024. április 21., vasárnap, Konrád napja

Címke: Gabonatermesztők Országos Szövetsége

11 cikk 1/2 oldal

Sínylődik az őszi vetés

A repce és a kalászosok sem tudnak a megfelelő mértékben fejlődni, az elmúlt hetek csapadékszegény időjárása miatt országos szinten problémát jelent a talaj szárazsága.

Elkezdődött az országban a napraforgó betakarítása

A prognózisok szerint idén mintegy 49 millió tonna lesz a napraforgótermés világviszonylatban, Magyarországon a tavalyinál három-öt százalékkal kisebb hozamra lehet számítani – írja szombati számában a Magyar Hírlap.

A szárazsággal is küzd a mezőgazdaság

A szántóföldeken, valamint a gyümölcsösökben is nagy gondot okoz a hőség, valamint a csapadék hiánya. A kárfelmérést csak a következő hetekben tudják elvégezni a gazdák.

Egy-két napon belül befejeződhet az őszi búza aratása

Egy-két napon belül befejeződhet az őszi búza aratása, a hektáronkénti hozam jobb lesz az előzetesen vártnál, a nyári betakarítású gabona mennyisége az idén mintegy 8 millió tonna lehet, 30 százalékkal haladhatja meg az ötéves átlagot – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára kedden.

Eltérőek a viharkárok az országban

Mindenhol okozott kisebb-nagyobb károkat az országban a múlt hét csapadékos, viharos időjárása – közölték lapunkkal ágazati szereplők.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.