2024. április 13., szombat, Ida napja

Címke: fűrész Tünde

9 cikk 1/1 oldal

Fűrész Tünde: a családok ügye kulturális kérdés

A családok ügye egyszerre lelki, szellemi, értékbeli, kulturális kérdés - mondta a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) elnöke egy keddi, a témában az Akadémián megrendezett konferencián. Fűrész Tünde szerint a családbarát szemlélet egyre jobban áthatja a magyar társadalmat, sőt a gazdaságot is.

Számok igazolják a családpolitikát

A teljes termékenységi arányszám a 2011-es 1,23-os mélypont után 2017-re 1,5-re nőtt, ami több mint 20 százalékos emelkedést jelent, de nőtt a házasságkötések száma is.

Jövőre többféle bölcsődébe járhatnak a gyerekek

Átalakul a bölcsődei ellátórendszer januártól, a szülők a jövőben hagyományos, mini-, munkahelyi vagy családi bölcsődébe írathatják be három év alatti gyermekeiket.

Helyettes államtitkár: meg kell ismerni a családok szétesésének okait

Tudni kell, milyen okok vezetnek a váláshoz, milyen élethelyzetekben nincs más kiút, miként lehet megvédeni a gyerekeket és újrakezdeni az életet – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten, egy szakmai konferencián.

Minél nagyobb, annál hasznosabb egy család

Fűrész Tünde család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára szerint minél több gyermek születik egy családban, az annál hasznosabb társadalmi szempontból.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.