2024. július 24., szerda, Kinga, Kincső napja

Címke: Friedrich Merz

11 cikk 1/2 oldal

Újracsomagolt Merkel-korszak

A CDU 2018. december 7–8-án Hamburgban tartotta 31. pártkongresszusát, amely több szempontból is rendkívülinek számított a kereszténydemokraták történetében.

Nem csak az elnökség a tét

Ezeregy küldött választja meg ma a pártelnöki posztról több mint 18 év után távozó Angela Merkel utódját a német CDU élére. A fő kérdés az, lesz-e irányváltás a pártban.

Alapjogokért Központ: fej fej mellett a legerősebb CDU elnökjelöltek

Az Alapjogokért Központ elemzője szerint Annegret Kramp-Karrenbauer CDU-főtitkár és Friedrich Merz, a CDU és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) közös parlamenti (Bundestag-) frakciójának volt vezetője fej fej mellett halad a CDU elnöki tisztségéért folytatott küzdelemben.

A menedékjogot is feszegeti Merz

Friedrich Merz a pártküldöttek megnyerését szolgáló korteskörútjának türingiai állomásán a többi között azt mondta: felülvizsgálatra szorul a menedékjog németországi alkotmányos garanciája.

Történelmi utódlás Berlinben

Nagyon nem mindegy Európának, nem mindegy nekünk, magyaroknak, hogy ki lesz Angela Merkel utódja a CDU (Kereszténydemokrata Unió) élén.

Nemzeti hívószavak Merztől

Alaposan felkorbácsolta az indulatokat Németországban Friedrich Merznek, a CDU/CSU parlamenti frakció korábbi vezetőjének potenciális visszatérése a nagypolitikába.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.