2020. szeptember 30., szerda, Jeromos napja

Címke: Franz Beckenbauer

11 cikk 1/2 oldal

Beckenbauer tagadja a vesztegetés vádját

A német labdarúgás legendás alakja, a büntetőeljárás alatt álló Franz Beckenbauer hosszú hallgatást megtörve a Bild hasábjain tagadta, hogy vesztegetéssel nyerték volna el a 2006-os labdarúgó világbajnokság rendezési jogát.

Öt és fél millió eurót tagadott le Beckenbauer

Reinhard Grindel, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) elnöke élesen kritizálta Franz Beckenbauert, amiért 2006-ban 5,5 millió eurót fogadott el a németországi világbajnokság egyik szponzorától.

Beckenbauer bajban

Az etikai bizottság vizsgálati kamarája azt vizsgálja, történtek-e jogtalan kifizetések és törvénytelen megállapodások a 2006-os vb helyszínkijelölésével kapcsolatban.

Totális vizsgálat korrupcióügyben, Beckenbauert már felszólították

Feltáró vizsgálat indul a Német Labdarúgó Szövetségben (DFB), mivel hétfőn lemondott tisztségéről Wolfgang Niersbach elnök annak nyomán, hogy a 2006-os németországi világbajnokság szervezőbizottsága 6,7 millió eurót utalt át a nemzetközi szövetségnek (FIFA) 2005-ben.

FIFA: Beckenbauer elismerte, hogy hibáztak

Franz Beckenbauer, a 2006-os németországi labdarúgó-világbajnokság szervezőbizottságának elnöke elismerte, hogy hibáztak, amikor 6,7 millió eurót utaltak át a nemzetközi szövetségnek (FIFA) 2005-ben, ugyanakkor tagadta a Spiegel című német lap vádját, miszerint szavazatokat vásároltak volna a viadal helyszínének kijelölése előtt.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.