2024. június 17., hétfő, Laura, Alida napja

Címke: Francois Hollande

194 cikk 1/20 oldal

Rendszerszintű válság

Másfél éve tartó regnálása alatt nyilvánvalóvá vált, hogy Macron a nép akaratát figyelmen kívül hagyva, személyes ambícióitól vezérelve, dicsőségre vágyva akarja irányítani Franciaországot.

Az alacsony részvétel árnyéka Macron diadalán

A francia lapok is figyelmeztettek a nemzetgyűlési választások első fordulójának riasztó adatára: kevesebb mint minden második választópolgár járult az urnákhoz.

Hazugságok vására

Emmanuel Macron elkezdte ötéves elnökségét: a hét elején megnevezte miniszterelnökét, és szokás szerint felkereste a német kancellárt.

A bukott Hollande utolsó ármánykodása

Azok után, hogy jól eljátszotta a megrökönyödést, amikor távozott a kormányából, a „fasisztaveszéllyel” szemben az államfő most felszólított Macron támogatására.

Emmanuel Macronnak szurkol a politikai elit

Marine Le Pennek nem lesz könnyű dolga a francia elnökválasztás második fordulójában: valamennyi francia és európai vezető Emmanuel Macront költöztetné az Elysée-palotába.

Azonosították a párizsi lövöldözőt

A rendőrség az éjszaka folyamán Párizs egyik keleti elővárosában tartott házkutatást, amely a feltételezések szerint összefüggésben állhat a történtekkel.
194 cikk 1/20 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.