2024. május 23., csütörtök, Dezső napja

Címke: Francois Fillon

62 cikk 1/7 oldal

A centrista Macron lesz Franciaország új elnöke

Zászlóerdőbe, a francia trikolór színeibe borult vasárnap a Louvre előtti tér Párizsban, és Sting zenéjére fesztiválhangulatra váltott az Emmanuel Macront támogató tömeg.

Marine Le Pen Fillontól plagizálta egyik beszédét

Az öt nap múlva esedékes francia elnökválasztás egyik jelöltje, Marine Le Pen plagizálta május 1-jén elmondott kampánybeszédét: a nemzeti identitásról szóló részeket szó szerint átvette az első fordulóban alulmaradt Francois Fillon konzervatív jelöltnek egy két héttel ezelőtt elmondott beszédéből.

Varázsgömb

A vasárnapi francia elnökválasztásokon a hagyományos közvélemény-kutató cégek – elég nagy meglepetésre – megbízható eredményeket vetítettek előre.

Megerősített biztonsági intézkedéseket rendelt el a belügyminiszter

Több mint 50 ezer rendőrt mozgósítanak a most is járőröző katonák mellett Franciaországban az elnökválasztás biztosítására: a hatóságok mind a 67 ezer választóhelyiséget és a jelölteket külön is biztosítják – jelentette be Matthias Fekl francia belügyminiszter a Le Journal du Dimanche című vasárnap megjelenő hetilapnak adott interjúban.

Európáról szólt a francia elnökjelöltek második tévévitája

Az Európai Unió volt a fő téma a franciaországi elnökválasztás mind a 11 jelöltjének részvételével kedd este megtartott televíziós vitában. A felmérések szerint a radikális baloldali Jean-Luc Mélenchont találták a tévénézők a legmeggyőzőbbnek

Fillon szerint a felmérések tévednek, ő lesz a következő államfő

A legnagyobb francia ellenzéki párt, a jobbközép Köztársaságiak elnökjelöltje, Francois Fillon szerint tévednek a közvélemény-kutató intézetek, amelyek a húsz nap múlva esedékes elnökválasztás első fordulójában harmadik helyre jelzik őt, mert ő lesz Franciaország következő államfője – derül ki friss sajtójelentésekből.

Az ügyészséghez fordult a francia jobboldal

Az egy hónap múlva esedékes francia elnökválasztás konzervatív jelöltje, Francois Fillon és hozzá közel álló jobboldali politikusok azt kérték hétfőn a párizsi ügyészségtől, hogy indítson vizsgálatot a francia elnöki hivatalban működő állítólagos házi titkosszolgálat felderítésére.
62 cikk 1/7 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.