2023. december 7., csütörtök, Ambrus napja

Címke: franco

5 cikk 1/1 oldal

Az új spanyol kormány el fogja távolítani Franco földi maradványait

Pedro Sánchez új spanyol miniszterelnök hétfőn este megerősítette, kormánya el van szánva arra, hogy exhumálja és áthelyezi Francisco Franco tábornok, néhai spanyol diktátor földi maradványait a Madrid melletti Elesettek Völgyében lévő gigantikus mauzóleumból, amelyet a megbékélés és "a fasizmus elleni harc emlékhelyévé" akar változtatni.

Franco tábornok exhumálását követelik

Távolítsák el az egykori spanyol diktátor Francisco Franco sírját a Madrid melletti Elesettek Völgyében (Valle de los Caidos) található mauzóleumból – egyebek mellett ezt követeli a kormánytól az ellenzéki Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) javaslatában, amelynek vitáját kedden kezdte meg a spanyol parlament alsó háza.

Elrabolt életek

Madridban a 82 esztendős nőgyógyász, Eduardo Vela hamarosan bíróság elé áll. A vád ellene: 1969-ben hozzájárult ahhoz, hogy egy család újszülött gyermekét mások kapják meg.
5 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.