2024. május 23., csütörtök, Dezső napja

Címke: Francis Fukuyama

7 cikk 1/1 oldal

A liberalizmus megszünteti a demokráciát

A májusi euró­pai parlamenti választásokon le kell váltani „iberális demokráciát” – méghozzá demokratikus úton. Mielőtt a liberalizmus váltaná le – nem demokratikusan! – a demokráciát.

Világok harca az unióban

A kényszeredetten vezekelni igyekvő nyugati politikai elit görcsösen ragaszkodott és ragaszkodik eredeti tételéhez, erkölcsileg túszul ejtve Európát.

Orwell mai gondolatrendőrei

A karácsonyi sokadalomba kamionnal belegázoló véres valóság végül úgyis legyőzi a merkeli menekültpolitikát minden körülmények között támogató német közszolgálati médiát és sajtót is.

Az új rend az elitokrácia

Az elitokrácia első megközelítésben nem más, mint egy gazdasági és pénzügyi fölényen alapuló uralmi rend, amelyet egy szűk, de globális hatalom irányít.

Huntingtont igazolta az idő

A november 13-i párizsi terrortámadással összefüggésben ismét nagyon aktuális felidézni Samuel P. Huntingtonnak A civilizációk összecsapása és a világrend átalakulása című, klasszikussá vált munkáját.

Fukuyama, a liberális elhajló

Akinek halálhírét keltik, még jó sokáig él. Ez juthatott eszébe az embernek, ha olvasta Francis Fukuyama legújabb interjúját az Indexen.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.