2024. május 24., péntek, Eszter, Eliza napja

Címke: franciák

11 cikk 1/2 oldal

Megosztó államfő Macron

Az államfő egyesek részéről tapssal kísért beszédével szemben ugyanakkor a radikális baloldal, illetve a jobbközép ellenzék egy része a távolmaradásával tiltakozott.

A célvonal előtt botlott a szuperfavorit

Franciaország válogatottja két góllal legyőzte a címvédő és Euró­pa-bajnok norvég csapatot a Németországban rendezett női kézilabda-világbajnokság döntőjében. Legutóbb 1982-ben fordult elő, hogy a férfi- és a női világbajnok ugyanazon ország válogatottja, 35 éve a Szovjetunió csapatai nyertek, idén Franciaország a kézilabda-nagyhatalom.

Margó

A Le Figaro újságírója szerint Gérard Depardieu-vel találkozni egyszerre öröm és szenvedés, hiszen élő legenda, de finoman szólva is nehéz ember.

Allahnak tetsző csobbanás

Amit a németeknek nem sikerült elérni 1941 és 1944 között Franciaországban, az most olajozottan működik mindkét országban és környékükön.

Seregszemle

Szíriában nem várja a nyugati csapatokat egy rakás feketébe öltözött fanatikus, akik jól megkülönböztethető egyenruhában kiállnak a precíziós bombák elé, s mikor elfogynak, az utolsó elismeri a vereséget.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.