2024. május 26., vasárnap, Fülöp, Evelin napja

Címke: francia elnökválasztás

49 cikk 1/5 oldal

A francia konzervatív jövő

A helyzet tehát úgy áll, hogy Macron balról, Le Pen pedig jobbról szorongathatja a francia mérsékelt jobboldalt: valós a republikánus beszorulás kockázata.

Hazugságok vására

Emmanuel Macron elkezdte ötéves elnökségét: a hét elején megnevezte miniszterelnökét, és szokás szerint felkereste a német kancellárt.

Le Pen vereségének okairól

Emmanuel Macron első fordulós 8,6 milliós táborát a köztársasági összefogás 20,7 millió főre (plusz 140,6 százalékra) duzzasztotta a második fordulóra.

A német kancellár Emmanuel Macron győzelmének örülne

A francia elnökválasztás független centrista jelöltje, Emmanuel Macron mellett foglalt állást Angela Merkel, a német kancellár egy szerdai lapinterjúban: elmondta, örülne, ha az EU-párti jelölt győzne a választás második, vasárnapi fordulójában.

Varázsgömb

A vasárnapi francia elnökválasztásokon a hagyományos közvélemény-kutató cégek – elég nagy meglepetésre – megbízható eredményeket vetítettek előre.
49 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.