2024. július 22., hétfő, Magdolna napja

Címke: fpö

87 cikk 1/9 oldal

Az oroszoktól óvják Bécset

Bírósági üggyé fajult, és parlamenti vizsgálóbizottság is foglalkozik Bécsben az alkotmányvédelmi és terrorelhárítási hivatal irodáiban február végén történt razziával.

FPÖ-ellenes bojkott újratöltve

Alig iktatták be az új osztrák kormányt, nemzetközi bojkott indult a kabinet azon miniszterei ellen, akiket az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelölt.

Bécsben felállt a jobboldali koalíció

Sebastian Kurz az EU jövőjét illetően a „kevesebbet, de hatékonyabban” forgatókönyv híve, és ezzel a V4-államok álláspontját osztja, ahogy a migrációpolitikában is.

„Ausztria: Oroszország trójai falova?”

Minden bele van sűrítve, amit egy hazai DK-s és hasonló pártformációk külügyesei imádnak. George Soros Nyílt Társadalom Alapítványa volt az alapítás kezdeményezője és pénzelője.

Tizenhét év

Hétfőn hatezer ember tüntetett Bécsben amiatt, hogy az új osztrák kormánynak a Szabadságpárt is a tagja lett. Tizenhét évvel ezelőtt ez a szám 300 ezer volt.

Óvatosan lavíroz Kurz

Sebastian Kurz új osztrák kancellár első hivatalos külföldi útjával jelezte, hogy Ausztria továbbra is elkötelezett tagállama marad az EU-nak.
87 cikk 1/9 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.