2022. július 4., hétfő, Ulrik napja

Címke: főzés

10 cikk 1/1 oldal

Az emberek 6 százaléka utazik el karácsonykor egy felmérés szerint

Karácsonykor az emberek 6 százaléka utazik el azért, hogy szűk családja körében máshol töltse az ünnepet, jóllehet egy felmérés szerint a válaszadók közel fele menne el valahová, ha nem számítana senkinek a véleménye, és nem sértődnének meg sokan a tágabb családban emiatt: a magyarok 61 százaléka december 24. és 26. között kizárólag a párjával ünnepelne, a válaszadók ötöde pedig a barátaival töltené ezt az időszakot.

A főzőkanál poétái

Jót tesz léleknek, testnek; reményt és biztonságot és magabiztosságot és életerőt ad, ha tudjuk, jó főzőasszony ügyködik közelünkben.

Rekviem az ízek őréért

Elhunyt F. Nagy Angéla aranytollas újságíró, gasztronómus szakíró, a Magyar Konyha egykori főszerkesztője, akinek munkáiból nemzedékek tanultak meg sütni és főzni

Citromos csirke Charles Trenet-vel

Rezeda Kázmér a grófnővel evett először citromos csirkét, így egy napon elhatározta ,hogy száz év elteltével elkészíti ezt a kiváló ételt.

Érthető konyha

Hogyan lesz egy brüsszeli diplomatából az ország gasztrokirálynője? Mautner Zsófi 2005-ben indította el Chili & Vanília című blogját, azóta könyveket ír.

Főzőasszonyok gyöngye

„A nemes magyar főzés bizony az elhanyagolt tudományágak sorába tartozik ma Budapesten.”

Több mint százféle étel várja a Halfesztivál vendégeit

Több mint százféle halétellel, különleges halfajtákkal, főzőversennyel, gyerekprogramokkal és könnyűzenei koncertekkel várja a látogatókat a IV. Budapesti Halfesztivál a Millenáris parkban február 12. és 14. között.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.