2024. április 21., vasárnap, Konrád napja

Címke: Fővárosi Állatkert

10 cikk 1/1 oldal

Elkészült a Fővárosi Állatkert cápasulija

A helyszín bejárásán részt vett Tarlós István főpolgármester, Pintér Sándor belügyminiszter és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere is.

Egész nap a sérült gyermekeké a fővárosi állatkert

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott köszöntőjében úgy fogalmazott: ez a nap a szeretetről, az ismerkedésről, a nevetésről és arról szól, hogy „adjunk esélyt egymásnak”.

Új lakók mutatkoztak be a fővárosi állatkertben

Az állatállomány további frissítésével és új bemutatóhelyek kialakításával kapcsolatban is vannak konkrét tervei az intézménynek. Hanga Zoltán szóvivőt kérdezte a Magyar Idők.

Elaltatták a Fővárosi Állatkert másik koaláját

Szerda délután el kellett altatni Nur-Nuru-Bint, a Fővárosi Állat- és Növénykert megmaradt koaláját, amelynek életéért múlt hét óta küzdöttek a kert munkatársai, de a súlyos daganatos betegség végül legyőzte az állat szervezetét.

A 150 éves Fővárosi Állatkert történetéről nyílt kiállítás

A Magyar Természettudományi Múzeum kupolacsarnokában pénteken nyílt és október 31-ig látogatható kiállítás a 150 éves Fővárosi Állat- és Növénykert története és egykori lakói mellett bemutatja többek közt az állatok szállításának, elhelyezésének, gondozásának kulisszatitkait is.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.