2024. május 21., kedd, Konstantin napja

Címke: főszezon

13 cikk 1/2 oldal

Meghosszabbítaná a nyári szezont a Balatoni Kör

A jó idő tükrében csaknem másfélezer dél-balatoni vendéglős, büfés, divatáru-kiskereskedő is folytatná az idényt. Nem zárni vagy temetni, hanem újranyitni kell ilyenkor a szezont

Nem bírja a bringaút a főszezonban

A balatoni kerékpárkörút átfogó fejlesztése jövőre kezdődik, és a felújítás eredményét 2021-től érzékelhetik majd a biciklisták.

Több jut az idén nyaralásra

A magyarok 60 százaléka hosszabb-rövidebb pihenésre indul az idei nyáron, az üdülésre az előző évhez képest 15 ezer forinttal több jut háztartásonként.

Így keress munkaerőt a Balatonra!

Elkezdődött a balatoni főidény, de már koránt sincs akkora munkaerőhiány felszolgálóból, szakácsból, pohárleszedőből a tó körül, mint a korábbi években.

Háromszázszor mentettek a Balatonnál

Szakemberek szerint nemcsak hőhullámokban gazdagabb, hanem hosszabb is lesz az idei nyár – legalábbis ami a strandolásra alkalmas időt illeti.

Fokozottan ellenőrzik a taxisokat

A közlekedési hatóság június végétől fokozott ellenőrzésekkel szűri ki a szabályszegő taxisokat a főváros turisták által leginkább látogatott helyszínein, a jogszerűtlenül, engedély nélkül nyújtott szolgáltatás szankciója a rendszám azonnali bevonása lehet, ahogy arra már a korábbi években is volt példa – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel csütörtökön.

Fogynak a főszezoni helyek a kempingekben

Ígéretes szezon előtt áll idén a balatoni turizmus: nem csupán a hagyományos szállodákba, hanem az alternatív szálláshelyekre is sorra érkeznek a főszezoni előfoglalások.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.