2024. június 17., hétfő, Laura, Alida napja

Címke: Forster központ

13 cikk 1/2 oldal

Öt kulturális intézmény szűnt meg

Több kulturális intézmény is megszűnt 2016. december 31-én. A Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) muzeális és közművelődési feladatait, a Kulturális közfoglalkoztatási programhoz kapcsolódó jogait és kötelezettségeit, továbbá az EU-s forrásból finanszírozott, folyamatban lévő pályázatokkal, valamint folyamatban lévő és fenntartási kötelezettséggel terhelt projektekkel kapcsolatos közfeladatait az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Kft. látja el és veszi át – olvasható az MTI összefoglalójában.

Varga István: együtt kell tartani az örökségvédelemhez kapcsolódó területeket

Az örökségvédelemhez kapcsolódó területeket mindenképpen együtt kell tartani, hogy az örökségvédelem ügye ne sérüljön – mondta el Varga István, a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ elnöke azon a beszélgetésen, amelynek fő témája az intézmény szervezeti átalakítása volt.

A Forster központ öröksége

A központ örökségvédelmi tudományos osztálya és a hatósági munkát végző része a Miniszterelnökséghez fog tartozni.

Ezerarcú műemlékek

Ezerarcú műemlékek néven nyitják meg kapuikat a hét végén a Kulturális örökség napjain a Forster Központ vagyonkezelésében lévő épületek.

Illyés Gyula-kiállítás Ozorán

Illyés Gyula életútját és azon keresztül a XX. század első felének világát bemutató állandó kiállítás nyílt a Múzeumok éjszakáján Ozorán, az Esterházy Fogadóközpontban.

Kastélyok, várak, borok

Összefogott a Forster Központ a hazai borászokkal: egész nyáron csodálatos helyszínek, rendhagyó gasztro-tárlatvezetések várják a látogatókat országszerte.

Egy kiállítás térképei

Az edelényi L’Huillier–Coburg-kastély az ország hetedik legnagyobb kastélya, a hazai kora barokk építészet kiemelkedő emléke.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.