2021. december 5., vasárnap, Vilma napja

Címke: forintosítás

26 cikk 1/3 oldal

Fidesz: a Jobbik a forintosítást sem szavazta meg

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciójának közleményében az áll: ha a Jobbikon és a többi ellenzéki párton múlt volna, jelenleg is több mint egymillió család lenne kitéve a devizaspekulációnak.

Erősebben devizahitel nélkül

A gazdaságot és a háztartásokat fenyegető egyik legnagyobb kockázati tényező esett ki a képből azzal, hogy lényegében megszűnt az országban a devizahitelezés.

Hitelválság

Gyurcsány már bebizonyította, hogy hatalomban egyáltalán nem tudja a forint árfolyamát stabilizálni, ráadásul egyetlen egy lépést sem tett a devizahitelesek megsegítéséért.

Lezárult a forintosításhoz köthető jegybanki vizsgálat

Lezárta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a banki elszámolásokhoz, forintosításhoz kötődő témavizsgálatát, a 322 pénzügyi intézménynél végzett ellenőrzések nem tártak fel rendszerszintű hibát. A hibázó piaci szereplők jellemzően még a vizsgálat ideje alatt pótolták a jegybank által feltárt hiányosságokat, az MNB által előírt további kötelezéseket pedig jelenleg teljesítik – közölte a jegybank az MTI-vel csütörtökön.

Érdemes időben kilépni az árfolyamgátból

A hiteladósoknak érdemes még az árfolyamgát lejárta előtt kilépniük a konstrukcióból, és vállalni a magasabb törlesztőrészletet, hogy elkerüljék a védett periódus utáni nagyobb tehernövekedést – hívta fel a figyelmet tegnap a jegybank felügyeleti szóvivője.

Így spórolhatnak a volt árfolyamgátasok

Az elszámolás és a forintosítás az árfolyamgátas ügyfelek tartozását és kamatszintjét is csökkentette, ugyanakkor az eredeti árfolyamgátas szerződési periódus után 15 százalékkal is emelkedhetnek a törlesztőrészletek – hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán, kiemelve, hogy magasabb törlesztőrészlet önkéntes vállalásával jelentős későbbi terhektől mentesülhetnek az érintettek.
26 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.