2020. október 21., szerda, Orsolya napja

Címke: font

11 cikk 1/2 oldal

Skócia tíz évig megtartaná a fontot függetlenné válása esetén is

Skócia függetlenné válása esetén is legalább tíz évig megtartaná a brit fontot fizetőeszközeként, ám ezúttal nem törekedne hivatalos valutaunióra Nagy-Britanniával - áll a Skóciában kormányzó Skót Nemzeti Párt (SNP) pénteken kiadott átfogó gazdasági tanulmányában.

Tízfontos

Ma már senki sem kérdőjelezi meg Austen helyét az irodalmi panteonban, mégis példa nélküli, hogy valamely szerzőt, ráadásul nőt, olyan dicsőségben részesítsenek, mint őt.

Hanyatt esett a font May szavaitól

Kéthavi mélypontra süllyedt az angol font árfolyama, miután Theresa May brit miniszterelnök nem zárta ki a „kemény Brexit” lehetőségét.

A brit kereskedők visszatérnének a „birodalmi” mértékegységekhez

Egyre több brit kereskedő szeretne visszatérni a régi, „birodalmi” mértékegységek – többek között a font, az uncia, a pint, a láb vagy a hüvelyk – kizárólagos használatához, miután a brit EU-tagságról június végén tartott népszavazáson a választók többsége a kilépésre voksolt.

Három évtizedes mélységben a font

A brit valuta egy egysége szerdán 4 centtel ért kevesebbet, mint a Nagy-Britannia kilépéséről szóló népszavazás másnapján.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.